![Steamed Poussins and Fruity Quinoa Steamed Poussins and Fruity Quinoa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52A7BC6E-89A9-40CD-A269-1300A785B87C/Derivates/385EE98E-9301-4013-8CE6-9BB52B647225.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tsp harissa paste
- 1 Tbsp fresh flat-leaf parsley, chopped, plus extra for garnish
- 2 poussins (approx. 400 g each)
Quinoa
- 20 g fresh flat-leaf parsley, plus extra for garnish
- 40 g dried apricots
- 40 g dried prunes, stones removed
- 25 g pine nuts, lightly toasted in a dry pan
- 50 g raisins
- 1000 g water
- 120 g quinoa grains
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5977 kJ / 1429 kcal
- Białko
- 110 g
- Węglowodany
- 73.1 g
- Tłuszcz
- 77.4 g
Alternatywne przepisy
Mint Courgettes
30 min
Borscht
50 dk
Monkfish and prawn soup
1h
Sicilian Caponata
30 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Strawberry and Pear Terrine
9h 30min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Coconut Creamed Kale
20 min
Seafood Salad with Pearl Barley
1 Std. 35 Min
Chickpea soup with spinach
40 min
Fish Stew
45 min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40 min