Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tsp harissa paste
- 1 Tbsp fresh flat-leaf parsley, chopped, plus extra for garnish
- 2 poussins (approx. 400 g each)
Quinoa
- 20 g fresh flat-leaf parsley, plus extra for garnish
- 40 g dried apricots
- 40 g dried prunes, stones removed
- 25 g pine nuts, lightly toasted in a dry pan
- 50 g raisins
- 1000 g water
- 120 g quinoa grains
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5977 kJ / 1429 kcal
- Białko
- 110 g
- Węglowodany
- 73.1 g
- Tłuszcz
- 77.4 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Allergen-friendly Mushroom Risotto
1 godz. 20 min
Cod with citrus butter
50 min
Spinach and Broccoli Terrine
4 godz. 40 min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1sa 55 dk
Meat and Cheese Stuffed Cassava (Carimañolas de carne y de queso)
2h
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Chicken and Spelt Salad
1h 15min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30 min
Veracruz Fish
30 min
Wild Rice and Tuna Salad
50 min
Salmon Fillets with Buckwheat and Asparagus
40 min