![Mini Peppers Stuffed with Homemade Ricotta - Piccoli peperoni ripieni di ricotta Mini Peppers Stuffed with Homemade Ricotta - Piccoli peperoni ripieni di ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8CC7E9C7-3611-4DFA-83C0-BC4D04D63D33/Derivates/40970d17-6fbb-499e-bbd0-b2fa94a0891e.jpg)
Wersje kompatybilne
Mini Peppers Stuffed with Homemade Ricotta - Piccoli peperoni ripieni di ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Homemade Ricotta
- 1500 g whole milk
- 30 g white vinegar
Peppers
- 400 g mixed mini peppers, stalks and seeds removed
- 1 Tbsp olive oil, for drizzling
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 10 - 12 fresh basil leaves, to taste
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 388 kJ / 93 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Tuna Tapenade
5 min
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tarts
1 Std. 5 Min
Shallot Tarte Tatin
2h
Seeded Breakfast Bread with Avocado Ricotta Spread and Smoked Salmon
3h 20min
Aubergine and Potato Croquettes with Garlic Mayo
2h
Pineapple Parcels
1 Std.
Cucumber Soup with Prawn Skewers
35 min
Mushroom Pâté
1h 30min
Creamy Mushrooms
35 min
Marinated Peppers
55 min
Tuna Tapenade on Cucumber
10 min
Courgettes with Corn
25 Min