Wersje kompatybilne
Mini Peppers Stuffed with Homemade Ricotta - Piccoli peperoni ripieni di ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Homemade Ricotta
- 1500 g whole milk
- 30 g white vinegar
Peppers
- 400 g mixed mini peppers, stalks and seeds removed
- 1 Tbsp olive oil, for drizzling
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 10 - 12 fresh basil leaves, to taste
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 388 kJ / 93 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3h 10 min.
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40min
Tuna Tapenade
5min
Roasted Garlic Dip
1h 15min
French Herb Cream Cheese
48 Std.
Cucumber Soup with Prawn Skewers
35min
Asparagus and Hollandaise Tart
40min
Spicy Cornbread Gratin
Brak ocen
Gilthead bream baked in a salt crust
35min
Tuna Tapenade on Cucumber
10min
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50min
Sofrito Toasts with Serrano Ham
40min