Wersje kompatybilne
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cherry tomatoes
- 20 g fresh mixed herbs (e.g. thyme, basil, rosemary)
- 140 g olive oil
- 1 tsp balsamic vinegar
- 3 pinches ground black pepper
- 4 garlic cloves, 3 unpeeled
- 2 - 3 pinches fine sea salt, plus ¼ tsp for cooking quinoa
- 200 g quinoa
- 750 g water
- 50 g red onions, cut in pieces (2-3 cm)
- 75 g red pepper, cut in pieces (2-3 cm)
- 75 g yellow pepper, cut in pieces (2-3 cm)
- 100 g courgette, cut in pieces (2-3 cm)
- 100 g aubergine, cut in pieces (2-3 cm)
- 50 g tomato, cut in pieces (2-3 cm)
- 1 - 2 pinches fine sea salt, to taste
- ½ avocado, finely sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 365.4 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 259 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Stuffed Portobello Mushrooms
45 min
Vegetables and cashew nuts in peanut sauce with rice
45 min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40 min
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1 Std. 40 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Vegan Spanish Omelette
40 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25 min