![Wild Rice and Tuna Salad Wild Rice and Tuna Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3688B7FC-BA89-4404-A4DA-DC89A00649AA/Derivates/E45CCCED-8BC2-4E57-A040-E721BD333D9C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 300 g wild rice mix
- 100 g frozen green peas
- 100 g courgettes, cut in pieces (5 mm)
- 400 g mixed vegetables (e.g. 200 g carrots, 100 g celery, 100 g green beans) cut in pieces
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- ¼ tsp ground black pepper
- 60 g balsamic vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
- 200 g tinned tuna, in brine, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 549 kJ / 131 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 min
Balsamic salmon and courgette noodles
25 min
Steamed Salmon with Courgetti
35 min
Squash and Broccoli Salad
35 min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Kelp Noodles in Marinara Sauce
20 min
Bolivian Rice Pilaf
45 min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 min
Quinoa Salad
35 min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 min