Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 2 eggs
Tuna filling
- 2 pieces lemon zest, no white pith (5 x 1 cm)
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 150 g brown onion, cut in halves
- 100 g red peppers, deseeded and cut in eighths
- 80 g green peppers, deseeded and cut in eighths
- 200 g tinned chopped tomatoes, drained
- 80 g Kalamata olives, pitted, sliced
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 185 g tinned tuna in oil, drained
Pastry
- 90 g olive oil
- 100 g water
- 40 g dry white wine
- ½ tsp sea salt
- 350 g self-raising flour
- 1 egg, lightly beaten for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Coulibiac
2 Std. 15 Min
Veracruz Fish
30 min
Salmon Burger
2hod. 20min
Dill and feta flatbread
1h 20min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Raspberry Tartlets
1h 15min
Tomato and Vegetable Quiche
1sa 45 dk
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Argentinian Chicken Empanadas
3h 40min