Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 2 medium eggs, in shell
Tuna filling
- 2 pieces lemon zest, no white pith (5 x 1 cm)
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 150 g brown onion, cut in halves
- 100 g red peppers, deseeded and cut in eighths
- 80 g green peppers, deseeded and cut in eighths
- 200 g tinned chopped tomatoes, drained
- 80 g Kalamata olives, pitted, sliced
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 185 g tinned tuna in oil, drained
Pastry
- 90 g olive oil
- 100 g water
- 40 g dry white wine
- ½ tsp sea salt
- 350 g self-raising flour
- 1 egg, lightly beaten for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Tuna empanada
1h 20 min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Argentinian Chicken Empanadas
3h 40min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20 min
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2 godz.
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20 min