![Raw Beetroot Soup Raw Beetroot Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE2715D0-6F43-4A45-8AAC-88609BC4BB40/Derivates/C71EB6EA-B616-467D-993F-9D2AAB274731.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g beetroot, raw, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 100 g raw cashew nuts
- 200 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 3 tsp lemon juice, to taste
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1 Std. 15 Min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 Std. 10 Min
Five Grain Porridge with Cardamom and Cinnamon Drizzle
30min
Carob Porridge with Linseed and Date Milk
25 Min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1 godz. 5 min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 Min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30min
Red Pepper and Apple Dip
35 Min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 Std. 15 Min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 Std. 40 Min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 Min
Rice Salad with Vegetables
45min