
Urządzenia i Akcesoria
Spiced Moroccan Lentil Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 portions
Składniki
-
onions quartered300 g
-
olive oil50 g
-
ground ginger2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin2 tsp
-
sweet paprika2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
ground cayenne pepper½ tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
water1500 g
-
vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled4
-
dried red lentils200 g
-
tinned chopped tomatoes1600 g
-
ground black pepper plus extra to taste
-
fine sea salt adjust to taste
-
fresh coriander leaves only, to garnish4 - 5 sprigs
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
147 kcal /
613 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
899 mg