Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground ginger
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cayenne pepper
- ½ tsp ground nutmeg
- 1500 g water
-
4
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 4 heaped tsp vegetable stock paste - 200 g dried red lentils
- 1600 g tinned chopped tomatoes
- ground black pepper, plus extra to taste
- fine sea salt, adjust to taste
- 4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613 kJ / 147 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 899 mg
Alternatywne przepisy
Prawn Curry with Basmati Rice
35 min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Celeriac Remoulade (TM5)
10 min
Noodle Soup
35 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Tuscan Bean Soup
50 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min