Spiced Moroccan Lentil Soup

Spiced Moroccan Lentil Soup

4.3 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 portions

Składniki

  • onions quartered
    300 g
  • olive oil
    50 g
  • ground ginger
    2 tsp
  • ground coriander
    2 tsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • sweet paprika
    2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • ground cayenne pepper
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • water
    1500 g
  • vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled
    4
    4 heaped tsp vegetable stock paste
  • dried red lentils
    200 g
  • tinned chopped tomatoes
    1600 g
  • ground black pepper plus extra to taste
  • fine sea salt adjust to taste
  • fresh coriander leaves only, to garnish
    4 - 5 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 147 kcal / 613 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 899 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...