Urządzenia i Akcesoria
Spiced Moroccan Lentil Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 portions
Składniki
-
onions quartered300 g
-
olive oil50 g
-
ground ginger2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin2 tsp
-
sweet paprika2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
ground cayenne pepper½ tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
water1500 g
-
4 heaped tsp vegetable stock pastevegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled4
-
dried red lentils200 g
-
tinned chopped tomatoes1600 g
-
ground black pepper plus extra to taste
-
fine sea salt adjust to taste
-
fresh coriander leaves only, to garnish4 - 5 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
899 mg
Białko
7 g
Kalorie
613 kJ /
147 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curried Rhubarb and Lentil Soup
1 godz. 20 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2 godz. 20 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Chickpea Stew with Vegetables
50 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 min
Coconut and Strawberry Eton Mess
3 godz. 20 min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Red Lentil Soup
40 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min