
Urządzenia i Akcesoria
Spiced Moroccan Lentil Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
onions quartered150 g
-
olive oil40 g
-
ground ginger1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
sweet paprika1 tsp
-
ground black pepper plus extra to taste¼ tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
chilli powder¼ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
water750 g
-
vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled2
-
red lentils100 g
-
tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)800 g
-
fine sea salt or to taste1 pinch
-
fresh coriander leaves only, for garnishing2 - 3 sprigs
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
241.9 kcal /
1011.9 kJ
Białko
8.9 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
29.7 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
57.8 mg