Spiced Moroccan Lentil Soup
TM6 TM5

Spiced Moroccan Lentil Soup

4.5 (70 ocen)

Składniki

  • 150 g onions, quartered
  • 40 g olive oil
  • 1 tsp ground ginger
  • 1 tsp ground coriander
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp sweet paprika
  • ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
  • ½ tsp ground cinnamon
  • ½ tsp ground turmeric
  • ¼ tsp chilli powder
  • ¼ tsp ground nutmeg
  • 750 g water
  • 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
    lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 100 g red lentils
  • 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
  • 1 pinch fine sea salt, or to taste
  • 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1011.9 kJ / 241.9 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
29.7 g
Tłuszcz
11.3 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
7 g
Sód
57.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy