Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Gazpacho
- 300 g raw beetroots, peeled and cut in pieces
- 100 g potatoes, peeled and cut in pieces
- 1 Tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 1 cucumber, cut in pieces
- 1 - 2 spring onions, trimmed and cut in pieces
- 250 g natural yoghurt
- 2 Tbsp lemon juice, plus extra to taste
- 100 g water, chilled
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground white pepper, to taste
Horseradish Créme
- 100 g natural yoghurt
-
1 - 2
Tbsp creamed horseradish
lub 1 - 2 Tbsp fresh horseradish, grated - 1 - 1 ½ Tbsp fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 150 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Creamy Courgette Soup
25 Min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 Min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 Std. 15 Min
Asparagus cream soup
30min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 Std. 15 Min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 godz. 10 min
Pea Gazpacho
4h 15min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 Min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45min
Asparagus Stem Soup
55 Min