Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g fresh spinach leaves, roughly chopped as necessary
- 100 g dried chickpeas
- 800 g water
- 200 g onions, cut in pieces (3 cm)
- 30 g olive oil
- 250 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 100 g turnips, cut in pieces (3 cm) (opcjonalnie)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
- salt, adjust to taste
- ground black pepper, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Red Lentil Soup
40min
Creamy Courgette Soup
25min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25min
Moroccan Bean Soup
45 min
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Baked spinach and eggs
35min
Berry mousse
4 Std. 50 Min
Carrot and Peanut Bake
55min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min