Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g fresh spinach leaves, roughly chopped as necessary
- 100 g dried chickpeas
- 800 g water
- 200 g onions, cut in pieces (3 cm)
- 30 g olive oil
- 250 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 100 g turnips, cut in pieces (3 cm) (opcjonalnie)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
- salt, adjust to taste
- ground black pepper, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 min
Spring Vegetable Soup
35 min
Moroccan Bean Soup
45min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Minestrone
45min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Creamy Tomato Soup
25 Min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 min
Watercress and Oat Soup
35 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min