Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tempeh mince
- 3 garlic cloves
- 1 shallot
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g firm tofu, cut in cubes (2 cm)
- 50 g tamari
- ½ tsp dried basil
- ½ tsp dried sage
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried oregano
Bolognaise sauce
- ½ courgette, cut in pieces (approx. 115 g)
- 1 carrot, cut in pieces (approx. 135 g)
- 40 g tomato purée
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 30 g red wine
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
-
50
g Parmesan cheese, shaved, for serving
lub vegetarian hard cheese, shaved, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 994 kJ / 236 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Pasta with Fennel and Tomato Sauce
45 min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Gluten-free Mushroom Christmas Stuffing
1 Std. 20 Min
Black-eyed Bean Stew with Baby Squid
5óra 15p
Tuscan Bean Soup
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Gluten-free Vegan Lasagne
2h 20min
Slow-cooked Chickpea Stew
4h 15min