Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tempeh mince
- 3 garlic cloves
- 1 shallot
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g firm tofu, cut in cubes (2 cm)
- 50 g tamari
- ½ tsp dried basil
- ½ tsp dried sage
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried oregano
Bolognaise sauce
- ½ courgette, cut in pieces (approx. 115 g)
- 1 carrot, cut in pieces (approx. 135 g)
- 40 g tomato purée
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 30 g red wine
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
-
50
g Parmesan cheese, shaved, for serving
lub vegetarian hard cheese, shaved, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 994 kJ / 236 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Sweet Potato Curry
30 Min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Grape and Cava Trifle
4h 30min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1h 35min
Vegetarian Chilli
35min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30 Min