Wersje kompatybilne
Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Smoked Salmon and Avocado Salsa
- 1 Tbsp spring onions, trimmed, cut in pieces
- 80 g smoked salmon
- 10 fresh baby spinach leaves (opcjonalnie)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon), or to taste
- ½ avocado, flesh only, diced (1 cm)
Poached Egg Pots
- 700 g water
- 150 g fresh baby spinach, stalks removed
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 30 g whipping cream
- 1 Tbsp grated Parmesan cheese
- 2 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1433 kJ / 341 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Vegan Rainbow Salad (TM5)
Brak ocen
Mulled Wine
30min
Moroccan Lamb with Chopped Salad
13 Std. 15 Min
Boiled eggs
20min
Mashed Potatoes
45p
Sous-vide Poached Eggs
30min
Asparagus with Romesco Sauce
30min
Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs
40p
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Pork with Black Bean Sauce
30min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min