Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed peppers with rice
- 70 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 300 g beef mince
- 2 slices white bread, cut in pieces
- 20 g mustard
- ½ tsp salt
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 4 peppers, red, green or yellow
- 1200 g water
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each) - 250 g long grain rice
Tomato sauce
- 40 g butter, cut in pieces
- 40 g plain flour
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 50 g tomato purée
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp sugar
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2712 kJ / 648 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Pogača (bread)
3h
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1h
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Lasagne Bolognese
2h 30 min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Tomato Sauce
40min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35 Min
Roast Pork with Chutney, Vegetables, Mashed Sweet Potatoes and Sweet Wine Sauce
Brak ocen
Aubergine and Tomato Pasta
45min