Profiteroles au caramel

Profiteroles au caramel

3.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
6 portions

Składniki

Le caramel au beurre salé
  • 150 g de sucre en poudre
  • 200 g de crème liquide, 35% m.g. préalablement tiédie
  • 60 g de beurre doux
  • ½ c. à café de fleur de sel
La glace au caramel
  • 3 jaunes d'œufs
  • 230 g de lait
  • 30 g de sucre en poudre
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux mou
  • ½ c. à café de sel
  • 10 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La sauce caramel
  • 120 g de sucre en poudre
  • 3 c. à soupe d'eau
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 753 kcal / 3151 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 49.8 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...