Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel au beurre salé
- 150 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide, 35% m.g., préalablement tiédie
- 60 g de beurre doux
- ½ c. à café de fleur de sel
La glace au caramel
- 3 jaunes d'œufs
- 230 g de lait
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, mou
- ½ c. à café de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La sauce caramel
- 120 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe d'eau
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3151 kJ / 753 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Glace à la vanille
12h
Parfait glacé citron vert et coriandre
12h 30min
Trio d'éclairs façon sandwich
1sa 45 dk
Sphère comme une orange sanguine
18 Std.
Mystère cœur chocolat
3 godz. 35 min
Mousse de betterave et harengs marinés en brochette
1h 15min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min
Bûchettes à la crème de citron
3 Std.
Glace à la fraise façon italienne
40min
Crème brûlée
2 godz. 40 min