Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les coques
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre glace maison
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 40 g de blancs d'œufs (3 oeufs env.)
- 40 g de blancs d'œufs (3 œufs env.)
- 100 de sucre en poudre
- 30 g d'eau
La ganache
- 60 g de crème liquide entière
- 100 g de chocolat au lait au caramel, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre demi-sel mou, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 242 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons saveur mojito
26 Std. 30 Min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 godz. 30 min
Macarons aux fruits de la Passion
25u. 45min
Macarons fraise-amaretto
24 Std.
Macarons à la griotte
48 Std.
Macarons chocolat-caramel
2 godz. 30 min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Macarons à la pomme verte
5 godz. 10 min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15min
Macarons au citron
12h
Macarons au café
24 Std.
Macarons au chocolat
24 Std.