Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache chocolat-griotte (la veille)
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de miel
- 300 g de griottes surgelées, dénoyautées
- 180 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
Les macarons (le jour même)
- 150 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 764.3 kJ / 182 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons glacés mangue-orange
6h 5 min
Macarons à la pomme verte
5 godz. 10 min
Macarons saveur mojito
26h 30min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13h 30min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Le macaron caramel
1h 50min
Guirlande givrée à la mirabelle
2 Std.
Macarons coco-chocolat blanc
5 Std. 5 Min
Macaron tiramisu
26h
Macarons au citron
12u.
Macarons au chocolat
24h