Macarons à la griotte

Macarons à la griotte

2.9 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 48 godz.
20 pièces

Składniki

La ganache chocolat-griotte (la veille)
  • 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 20 g de miel
  • 300 g de griottes surgelées dénoyautées
  • 180 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
Les macarons (le jour même)
  • 150 g de sucre glace maison
  • 150 g d'amandes en poudre
  • 4 blanc d'œuf
  • 50 g d'eau
  • 150 g de sucre en poudre
  • 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 3.2 g
Kalorie 764.3 kJ / 182 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 21.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...