Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit à dacquoise
- 135 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace maison
- 5 blancs d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 40 g de pralin
La ganache chocolat
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165 kJ / 519 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.
Opéra
24h
Croustillant chocolat-framboise
16 Std.
Croquant au chocolat
16h 20min
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15 godz.
Macarons chocolat-caramel
2 godz. 30 min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Eclair au chocolat
1 godz. 15 min
Crème diplomate aux fruits
1 godz.
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30 min
Dacquoise
40min
Trianon
3h