Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit à dacquoise
- 135 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace maison
- 5 blancs d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 40 g de pralin
La ganache chocolat
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165 kJ / 519 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6h
Dacquoise
40min
Mini-dacquoises au chocolat
4 Std.
Crème pâtissière
15 min
Génoise
1 Std. 50 Min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Dacquoise aux framboises
2h
Couronne fruitée
6h
Succès praliné
1 Std. 40 Min
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Crème diplomate aux fruits
1h