Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème au citron vert
- 80 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron vert non traité
- 300 g de fromage frais, type Philadelphia
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 500 g de fraises, émincées en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1370 kJ / 328 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte soufflée au citron
3 Std. 35 Min
Demi-sphère framboise choco vanille
17óra
Couronne de choux aux fraises
2 Std. 30 Min
Verrines aux fraises de saison
1 Std. 30 Min
Choux façon tiramisu
1 Std. 50 Min
Choux aux fruits confits
2h
Aumônière de pommes et caramel au beurre salé
40min
Profiteroles au caramel
13 godz.
Framboisier
1 Std.
Allumettes croustillantes au chocolat
1 Std.
Eclairs choco-café
24h
Tarte aux pommes bouquet de roses
4h 30min