Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 120 g de beurre doux, ramolli
La crème pâtissière et le façonnage
- 350 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 40 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 250 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1287 kJ / 305 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Petits pains aux raisins
24h
Gâche vendéenne
3j 20 menit
Nonnettes à l'orange
1 Std. 40 Min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1h 30min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min
Le pain bénit
2j 30 menit
Kougelhopf
2h 55min
Baguette viennoise
4h 25min
Brioche de Jeanne
4h 15min