Roulé brioché aux fruits confits

Roulé brioché aux fruits confits

4.5 30 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
15 portions

Składniki

La pâte
  • 200 g de lait
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 500 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
  • 2 œufs
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café bombée de sel
  • 120 g de beurre doux ramolli
La crème pâtissière et le façonnage
  • 350 g de lait demi-écrémé
  • 3 œufs
  • 40 g de farine de blé type 55
  • 50 g de sucre en poudre
  • 250 g de fruits confits variés, en petits morceaux

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 305 kcal / 1287 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 46.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...