Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 gousses d'ail
- 10 g de gingembre frais
- le zeste d'½ citron vert non traité
- 15 g d'huile végétale
- 1 piment oiseau frais (opcjonalnie)
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café de curcuma en poudre
- 600 g de filets de poisson blanc à chair ferme (turbo, colin ou aiglefin par exemple)
- 200 g de tomates, détaillées en dés
- 150 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 818 kJ / 195 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Curry de poisson
45min
Lotte à la provençale
50min
Cocotte thaïe
45min
Ramequins de poisson créole
30min
Tajine de poissons au curry
55 min
Poisson au curry
55 min
Tajine de lieu et de courgettes aux épices
50min
Rougail de poisson
40min
Blanquette de cabillaud
55 min
Osso-buco de lotte
45min
Lotte vapeur façon tajine
1h 45min
Osso-buco de cabillaud
45min