Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 15 g de beurre, et un peu pour les ramequins
- 450 g de champignons frais variés, émincés en fines lamelles
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 100 g de crème liquide entière
- 65 g de gruyère, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 929.3 kJ / 224.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 363.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignons farcis au gorgonzola
55min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15 min
Quiche aux poireaux et reblochon
1h
Courgette façon pizza
40 min
Flan poivron-chorizo-chèvre
45 min
Lasagne de poireau aux moules
1h 10 min
Lasagnes champignons-fromage
1h 15 min
Gratin d'oignons et de poireaux en brick
1h
Quiche endive, moutarde et camembert
1sa 30 dk
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50 min
Petit flan de chou-fleur aux saint-nectaire et curry
1h
Quiche de pomme de terre et poireaux
1h 15 min