Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 15 g de beurre, et un peu pour les ramequins
- 450 g de champignons frais variés, émincés en fines lamelles
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 100 g de crème liquide entière
- 65 g de gruyère, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 929.3 kJ / 224.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 363.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche aux poireaux et reblochon
1h
Lasagnes champignons-fromage
1h 15min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1h
Gâteaux de champignons
1h 15min
Champignons farcis au gorgonzola
55 Min
Courgette façon pizza
40min
Pommes de terre farcies au pesto
45min
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30min
Gratin d'oignons et de poireaux en brick
1h
Crumble aux noisettes, haricots verts et champignons
1 Std. 25 Min
Soufflé aux endives et parmesan
1 Std. 20 Min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min