![Paprika and Lime Brazil Nut Cream Paprika and Lime Brazil Nut Cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3EA42C4E-55DB-4ACD-A937-122CFF04656A/Derivates/05B2C886-B3CC-48BA-9135-3DF2170CE787.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Brazil nuts, shelled, whole, soaked in water for 4-8 hours, then drained
- 150 g red peppers, quartered
- 80 g tomatoes, quartered
- 55 g freshly squeezed lime juice
- 120 g olive oil
- 1 tsp honey
- 1 tsp smoked paprika
-
1
tsp herb salt
lub 1 tsp fine sea salt - ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 235 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot Houmous
15 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Creamy White Beans and Leeks
20min
Bolivian Rice Pilaf
45 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 dk
Reuben's Stew
5min
Dill Stuffed Peppers
5min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45 min
Seitan Chilli
25 dk
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1sa 15 dk
Detoxifying Thai Soup
25 dk
Detox Salad
10 Min