![Root Vegetable Röstis (TM6) Root Vegetable Röstis (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a0cc58bb476b1bd99eca3823d990b90/Derivates/96acbf3ac9f0755cfb7efcea9f703c6dce0d69c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Röstis
- olive oil, for greasing
- 130 g beetroot, peeled, halved if necessary to fit in feeder
- 130 g parsnips, peeled
- 130 g sweet potato, peeled, trimmed if necessary to fit in feeder
- 2 garlic cloves
- 2 medium eggs
- 70 g plain flour
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
Crème Fraîche Topping
- 5 g fresh dill, cut in pieces
- 5 g fresh parsley leaves
- 200 g crème fraîche
- 1 lemon, finely grated zest only
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1156 kJ / 276 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1311 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Potato and Rosemary Flatbread (TM6)
1h
Oven Baked Vegetable Crisps (TM6)
1u. 45min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Furikake Seasoning
1 Std. 5 Min
Steamed Hake and Sliced Vegetable Parcels (TM6)
1h
Frozen Yoghurt Bark (TM6)
6 Std. 10 Min
Beetroot salad
10min
Apple Tart (TM6)
1h
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10min
Beef Satay with Rainbow Noodles (TM6)
1h 30min