Root Vegetable Röstis

Root Vegetable Röstis

4.8 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Röstis
  • olive oil for greasing
  • beetroot peeled, halved if necessary to fit in feeder
    130 g
  • parsnips peeled
    130 g
  • sweet potato peeled, trimmed if necessary to fit in feeder
    130 g
  • garlic cloves
    2
  • medium eggs
    2
  • plain flour
    70 g
  • fine sea salt to taste
    1 - 1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
Crème Fraîche Topping
  • fresh dill cut in pieces
    5 g
  • fresh parsley leaves
    5 g
  • crème fraîche
    200 g
  • lemon finely grated zest only
    1
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 276 kcal / 1156 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1311 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...