Urządzenia i Akcesoria
Root Vegetable Röstis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
Röstis
-
olive oil for greasing
-
beetroot peeled, halved if necessary to fit in feeder130 g
-
parsnips peeled130 g
-
sweet potato peeled, trimmed if necessary to fit in feeder130 g
-
garlic cloves2
-
medium eggs2
-
plain flour70 g
-
fine sea salt to taste1 - 1 ½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
Crème Fraîche Topping
-
fresh dill cut in pieces5 g
-
fresh parsley leaves5 g
-
crème fraîche200 g
-
lemon finely grated zest only1
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1311 mg
Białko
8 g
Kalorie
1156 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto
20 min
Amaranth Crispbread
1 godz. 15 min
Dark Chocolate, Clementine and Hazelnut Torte
1 godz. 15 min
Courgette and Lemon Sorbet
8 godz. 5 min
Pea and Mint Soup
20 min
Turmeric Latte
10 min
Masala Cherry Tiffin
2 godz. 30 min
Patatas Bravas with Aioli
1 godz. 15 min
Spaghetti alla Puttanesca
35 min
Butter Chickpea Curry with Cauliflower Rice
25 min
Apple, Sultana and Cinnamon Porridge
15 min
Sumac-spiced Houmous
5 min