Gluten-free Veggie Patties with Yoghurt Dressing

Gluten-free Veggie Patties with Yoghurt Dressing

1.2 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 pieces

Składniki

Patties
  • lemon finely grated zest only
    1
  • freshly squeezed lemon juice
    35 g
  • sweet potatoes cut in pieces
    200 g
  • mixed peppers any colour, cut in pieces
    200 g
  • leeks cut in pieces
    100 g
  • celeriac cut in pieces
    150 g
  • salt
    1 tsp
  • fresh chilli (opcjonalnie) to taste
    ½ - 1
  • linseeds
    45 g
  • medium eggs
    2
Dressing
  • olive oil
    80 g
  • garlic clove
    1
  • fresh chilli
    ½
  • fresh basil leaves
    20 g
  • fresh coriander leaves
    20 g
  • fresh chives cut in pieces (5 cm)
    20 g
  • salt or to taste
    ½ tsp
  • yoghurt
    120 g
  • lime juice
    30 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 77 kcal / 322 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 138 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...