Wersje kompatybilne
Gluten-free Veggie Patties with Yoghurt Dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Patties
- 1 lemon, finely grated zest only
- 35 g freshly squeezed lemon juice
- 200 g sweet potatoes, cut in pieces
- 200 g mixed peppers, any colour, cut in pieces
- 100 g leeks, cut in pieces
- 150 g celeriac, cut in pieces
- 1 tsp salt
- ½ - 1 fresh chilli, to taste
- 45 g linseeds
- 2 medium eggs
Dressing
- 80 g olive oil
- 1 garlic clove
- ½ fresh chilli
- 20 g fresh basil leaves
- 20 g fresh coriander leaves
- 20 g fresh chives, cut in pieces (5 cm)
- ½ tsp salt, or to taste
- 120 g yoghurt
- 30 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 138 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Strawberry Ice Cream
5min
Miso Mushrooms Toast with Tahini Yogurt
45 min
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1h 40min
Spinach and Carrot Muffins
1h
Sweet potato and chickpea pizzas (Toddlers and beyond)
1 godz. 10 min
Green Bean Pizza
3h
Wholemeal Focaccia
2h 35min
Millet
45 min
Pumpkin, Carrot and Herb Bread
1 godz. 30 min
Quinoa Broth
35 min
Sweet Potato Pizza
1h 5min
Quinoa and Carrot Bites
30 min