![Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d6f85383f6823a0b46042056c485427c/Derivates/1fd6a09c92f1771e67b309d6d7636d15f7334fe7.jpg)
Wersje kompatybilne
Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Chinese cabbage, cut in wedges that fit through feeder
- 200 g carrots
- 4 Tbsp crunchy peanut butter (see tip)
- 350 g water
- 60 g soy dressing, homemade (see tip)
- 450 g cauliflower florets (3 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- 20 g vegetable oil
- 200 g mangetout (opcjonalnie)
- cashew nuts, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1246.9 kJ / 298 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 625 mg
Alternatywne przepisy
Sweet Pepper Nachos with Guacamole
15 Min
Sweet Potato Fritters with Greek Yoghurt, Smoked Salmon and Chives (TM6)
35 Min
Raw Asian Salad
10 Min
Sweet Potato Fritters with Greek Yoghurt, Smoked Salmon and Chives (TM5)
Brak ocen
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM5)
30 Min
Bento with Pandas
1 Std.
Grab and Go Breakfast Wrap
30 Min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30 Min
Mushroom Wellington
2h 20 min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 Min
Broccoli and Apple Salad
5 min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 min