Wersje kompatybilne
Cauliflower Pithivier in Gluten-free Cheddar Puff Pastry
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten-free Cheddar Puff Pastry
- 150 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 250 g gluten-free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
- 200 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 120 g water, cold
- 1 tsp xanthan gum
- ½ tsp fine sea salt
Filling
- 400 g cauliflower (approx. 1 small), cut in florets (1-2 cm)
- 2 Tbsp olive oil, plus 20 g
- 10 fresh sage leaves
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 80 g red onions, quartered
- 20 g gluten-free plain white flour
- 200 g milk
- 2 tsp Dijon mustard
- ¾ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 40 g pine nuts
Pithivier
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4576 kJ / 1101 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 80 g
- Tłuszcz nasycony
- 40 g
- Sód
- 1151 mg
Alternatywne przepisy
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1h
Gluten-free Mince Pies
1h 30min
Olive Bread Rolls
2h
Gluten-Free Focaccia Bread
1h
Crusty Spelt Bread
2h 20 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Spelt Bread
1h 45 min
Gluten Free Bread
1 Std. 40 Min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1sa 35 dk
Pancakes with Spinach, Bacon and Ricotta
1h 45 min
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1h 25 min