Urządzenia i Akcesoria
Middle Eastern Aubergine Pies
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions
Składniki
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
sugar1 tsp
-
water125 g
-
olive oil plus 3 Tbsp and extra for greasing50 g
-
strong white bread flour250 g
-
ras el hanout21 Tbsp
-
fine sea salt2 ½ tsp
-
aubergines diced (3-4 cm)700 - 800 g
-
ground black pepper to taste
-
preserved lemons halved, deseeded, to taste1 - 2
-
garlic clove1
-
fresh parsley leaves10 g
-
pitted black olives50 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
dried chilli flakes (opcjonalnie)1 pinch
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground ginger½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
smoked paprika½ tsp
-
pistachio nuts, unsalted, shelled for sprinkling2 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2640 mg
Białko
13 g
Kalorie
2541 kJ /
608 kcal
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta alla Puttanesca
35 min
Crab Tart
2 godz. 30 min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25 min
Dukkah Lamb Meatballs with Quinoa and Yoghurt Sauce
40 min
Vegetable Oat Bake
1 godz. 15 min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 godz.
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min
Coconut Creamed Kale
20 min
Candied Orange and Almond Chocolate Slice
2 godz. 10 min
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1 godz.
Persian Love Cake
1 godz. 15 min