Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 680 g milk
- 9 large eggs
- 2 Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinch ground black pepper
- 100 g onions, quartered
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 1 garlic clove
- 280 g frozen spinach, defrosted and water squeezed out (drained weight)
- ¼ tsp ground nutmeg
- 250 g bread, cut in cubes (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2271 kJ / 544 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacon and Spinach Lasagne Rolls
1h
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1h 40min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Savoury Stilton Cheesecake
11h 40min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1h 45min
Tomato Pie
3h
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20 min
Rhubarb Pancake Pieces
50min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20 min
Mushroom pie
1h 30min
Pea and Courgette Tarts
1h
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min