Urządzenia i Akcesoria
Baked Spinach and Cheese Strata
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)180 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)60 g
-
milk680 g
-
large eggs9
-
Dijon mustard2 Tbsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinch
-
onions quartered100 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
garlic clove1
-
frozen spinach defrosted and water squeezed out (drained weight)280 g
-
ground nutmeg¼ tsp
-
bread cut in cubes (3 cm)250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
32.9 g
Kalorie
2271 kJ /
544 kcal
Tłuszcz
31.9 g
Węglowodany
26.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1 godz. 25 min
Pizza Bianca with Artichoke and Truffle Oil - Pizza Bianca con carciofi e olio al tartufo
1 godz. 25 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 godz.
Middle Eastern Aubergine Pies
2 godz.
Greek Appetiser Tart
1 godz. 30 min
Camille Carrot and Almond Cakes
1 godz. 35 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Mushroom Parmentier
1 godz. 10 min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 godz. 10 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.