![Baked Spinach and Cheese Strata Baked Spinach and Cheese Strata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6558756E-8093-40DC-8D25-B9DA43472E2C/Derivates/25490792-cfbb-453a-b32a-479b5255210f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 680 g milk
- 9 large eggs
- 2 Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinch ground black pepper
- 100 g onions, quartered
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 1 garlic clove
- 280 g frozen spinach, defrosted and water squeezed out (drained weight)
- ¼ tsp ground nutmeg
- 250 g bread, cut in cubes (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2271 kJ / 544 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pea and Courgette Tarts
1 Std.
Goat's Cheese Pie
1ωρ. 10 λεπτ.
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 Min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3h 40min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3h
Nut Balls with Tomato Sauce
50 Min
Polenta with Ratatouille
1sa 20 dk
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Tuna and Spring Onion Quiche
2 godz.
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 Std.
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.