![Root Vegetable Röstis (TM5) Root Vegetable Röstis (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a0cc58bb476b1bd99eca3823d990b90/Derivates/96acbf3ac9f0755cfb7efcea9f703c6dce0d69c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Röstis
- olive oil, for greasing
- 130 g beetroot, peeled, halved if necessary to fit in feeder
- 130 g parsnips, peeled
- 130 g sweet potato, peeled, trimmed if necessary to fit in feeder
- 2 garlic cloves
- 2 medium eggs
- 70 g plain flour
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
Crème Fraîche Topping
- 5 g fresh dill, cut in pieces
- 5 g fresh parsley leaves
- 200 g crème fraîche
- 1 lemon, finely grated zest only
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1156 kJ / 276 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1311 mg
Alternatywne przepisy
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1 godz. 25 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Spiced Red Wine Pears
45 min
Nut Bread
1 godz. 20 min
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
1 godz. 20 min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
1 Std. 40 Min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5 godz. 15 min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Goats Cheese and Caramelised Onion Quinoa Tart
1 godz. 50 min
Cauliflower Crust Pizza
1 godz. 20 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.