Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aubergine Relish
- 2 aubergines (approx. 800 g), cut in cubes (2 cm)
- 2 Tbsp sea salt, for sprinkling
- 2 celery stalks, cut in pieces (4 cm)
- 3 plum tomatoes, cut in pieces (4 cm)
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut in halves
- 120 g olive oil
- 70 g red wine vinegar
- 2 Tbsp raw sugar
- 2 Tbsp tomato purée
- 2 Tbsp raisins
- 2 Tbsp pine nuts
- 2 Tbsp pickled capers
- 12 pitted green olives, sliced
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Walnut Patties
- 100 g walnuts
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut in halves
- 500 g ricotta cheese
- 100 - 150 g fresh breadcrumbs, plus extra for coating
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 eggs
- 2 pinches fine sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 pinch ground cayenne pepper
- olive oil, for frying
Sweet Potato Patties
- 1000 g water
- 600 g sweet potato, peeled and cut in pieces (4 cm)
- 1 garlic clove
- 1 leek, white part only (approx. 100 g), cut in pieces
- 2 tsp unsalted butter, plus extra for frying
- 2 tsp tamari
- ¾ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 egg
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 120 g plain flour
- fresh breadcrumbs, for coating
Assembly
- 10 slider buns, for serving
- rocket leaves, for serving
- feta cheese, goats' milk, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2364 kJ / 576 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1h 30min
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1h 20min
Quick Falafel
30min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Tomato and Vegetable Quiche
1h 45min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50 min.