![Dill Stuffed Peppers Dill Stuffed Peppers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1A4F90BA-DDF6-4BE4-8419-50FF8ABA3CAF/Derivates/B2E2F91F-13B5-49CB-80EE-DC1D106B034B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g sunflower seeds, soaked in water for 2-4 hours, then drained
- 210 g carrots, cut in pieces
- 50 g celery stalks, cut in pieces
- 30 g red onion
- 40 g tahini
- 60 g lemon juice
-
1
bunch fresh dill, leaves only
lub 1 Tbsp dried dill - 1 tsp tamari
- 2 red peppers, sliced in half and deseeded
- 2 yellow peppers, sliced in half and deseeded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1404 kJ / 336 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower Rice Pilaf with Sweet Potato
40 Min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 Min
Raw Beetroot Soup
5min
Reuben's Stew
5min
Paprika and Lime Brazil Nut Cream
4h 5min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 Min
Veggie 'Burritos'
20 Min
Amaranth and Chickpea Patties
1 godz. 30 min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10min
Seitan Chilli
25 Min
Chickpea Pancakes
20 Min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min