Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g dried green lentils
- water, for soaking
- 400 g pumpkin flesh, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 ½ tsp cumin seeds
- olive oil, for drizzling
Dumplings
- 100 g onions, quartered
- 5 g fresh mint, leaves only
- 5 g fresh coriander, leaves only
- 5 g fresh parsley, leaves only
- 30 g salted butter, soft
- 80 g bulgur wheat
- 75 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
Soup
- 1 tsp vegetable stock paste
- ½ tsp fine sea salt
- 30 g olive oil
- 1200 g water
- 150 g fresh spinach leaves
- ½ lemon, finely grated zest and juice
- 50 g pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 λεπτ.
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Spring Greens Soup with Beans
35min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 λεπτ.
Tuscan Bean Soup
50 λεπτ.
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 λεπτ.
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 λεπτ.
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30 min
Garlic and White Bean Stew
50 λεπτ.
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 λεπτ.
Red Lentil Soup
40 λεπτ.