Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g dried green lentils
- water, for soaking
- 400 g pumpkin flesh, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 ½ tsp cumin seeds
- olive oil, for drizzling
Dumplings
- 100 g onions, quartered
- 5 g fresh mint, leaves only
- 5 g fresh coriander, leaves only
- 5 g fresh parsley, leaves only
- 30 g salted butter, soft
- 80 g bulgur wheat
- 75 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
Soup
- 1 tsp vegetable stock paste
- ½ tsp fine sea salt
- 30 g olive oil
- 1200 g water
- 150 g fresh spinach leaves
- ½ lemon, finely grated zest and juice
- 50 g pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Tuscan Bean Soup
50 min.
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13 Std. 25 Min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1hod.
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Quinoa Broth
35min
Chickpea soup with spinach
40 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min.
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Red Lentil Soup
40 min