![Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf4e3fc1-212d-43e2-af21-bb665cbd07fd/Derivates/c1cd0915b7008bc10f0c57f7ea07e30be60fd8b7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g water
- 200 g jasmine rice
- 1 garlic clove
- 20 g vegetable oil
- 800 g mixed vegetables, cut in pieces (approx. 2-3 cm, see tip)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 20 g soy sauce
- 1 tsp ground black pepper
- 130 g seitan, sliced (approx. 5 mm)
- 20 g sesame oil
- 10 g spring onions, thinly sliced (2-3 mm) (opcjonalnie)
- 1 Tbsp sesame seeds, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 1291 mg
Alternatywne przepisy
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 Std.
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 godz. 5 min
Massaman Curry with Jasmine Rice
1 Std.
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Korean Ramen with Tofu
50min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min