Urządzenia i Akcesoria
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
walnut halves50 g
-
vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)80 g
-
fresh parsley leaves (1 large handful)10 g
-
garlic clove1
-
olive oil20 g
-
shallots halved80 g
-
white wine70 g
-
risotto rice270 g
-
boiling water620 g
-
1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbledvegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
fine sea salt plus extra to taste¼ tsp
-
ground black pepper plus extra to taste¼ tsp
-
Fontina cheese diced (1 cm)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20.8 g
Kalorie
2362 kJ /
564 kcal
Tłuszcz
27.5 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1 godz. 40 min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Pasta alla Puttanesca
35 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Colcannon
35 min
Lentil and Chorizo Stew
4 godz.
One-Pot Barley and Vegetables
1 godz. 10 min
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1 godz. 35 min
Risotto with Broccoli Rabe
30 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.