Wersje kompatybilne
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g walnut halves
-
80
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 10 g fresh parsley leaves (1 large handful)
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 80 g shallots, halved
- 70 g white wine
- 270 g risotto rice
- 620 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 100 g Fontina cheese, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2362 kJ / 564 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
Alternatywne przepisy
Pear and Gorgonzola Risotto
30min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Balsamic Spelt Salad
20 min
Asparagus Risotto
45min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Prawn, Coriander and Lime Muffins
1h
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1h 35 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Avocado Pesto Orecchiette
35 Min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1h 30min
Creamy Pepper Soup
20 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min