Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci

Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci

4.6 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • walnut halves
    50 g
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    80 g
    vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • fresh parsley leaves (1 large handful)
    10 g
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    20 g
  • shallots halved
    80 g
  • white wine
    70 g
  • risotto rice
    270 g
  • boiling water
    620 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled
  • fine sea salt plus extra to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • Fontina cheese diced (1 cm)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 564 kcal / 2362 kJ
Białko 20.8 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...