Wersje kompatybilne
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g walnut halves
-
80
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 10 g fresh parsley leaves (1 large handful)
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 80 g shallots, halved
- 70 g white wine
- 270 g risotto rice
- 620 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 100 g Fontina cheese, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2362 kJ / 564 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
Alternatywne przepisy
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Lentil Moussaka
2h 20 min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Asparagus and Pea Pasta
20 Min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Pistachio Pesto
10min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min