Wersje kompatybilne
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 250 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 6 medium eggs
- 250 g fresh green beans, trimmed
- 250 g courgettes
- 250 g cherry tomatoes, halved
- 200 g iceberg lettuce, cut in pieces
- 100 g rocket leaves
- 10 g fresh basil leaves
- 300 g tinned tuna in oil, drained
- 100 g green olives, pitted
Vinaigrette
- 100 g olive oil
- 50 g balsamic vinegar glaze, raspberry
- 30 g honey
- 1 lemon, thin peelings of skin and 30 g juice
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1748 kJ / 418 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warm Mediterranean Couscous Salad
30 min
Sicilian Salad
30 min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40min
Squash and Broccoli Salad
35 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10min
Hake Salad with Mango and Lime Mayonnaise
40min
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Hawaiian Salad with Honey and Lime Dressing
15min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min