Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g quinoa, rinsed and well drained
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 25 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 100 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 100 g carrots, peeled, diced (1 cm)
- 100 g white cabbage, cut in thin strips (1 cm)
- 6 cherry tomatoes, halved
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 ½ vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
- 750 g boiling water
- 150 g tinned kidney beans, rinsed, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Carrot and Peanut Bake
55min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 Std. 40 Min
Hearty Soya Bean Soup
50min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Sweet Potato Curry
30min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min