![Quinoa Broth Quinoa Broth](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69F76CE6-3FEF-4B24-A85E-E907D862DD54/Derivates/4793E922-9052-4D63-B370-76AA0E0F7DBA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g quinoa, rinsed and well drained
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 25 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 100 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 100 g carrots, peeled, diced (1 cm)
- 100 g white cabbage, cut in thin strips (1 cm)
- 6 cherry tomatoes, halved
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 ½ vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
- 750 g boiling water
- 150 g tinned kidney beans, rinsed, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Sweet Potato Curry
30min
Steamed Pumpkin with Curried Lentils
1 godz. 15 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Borscht
50min
Cauliflower and Black Bean Balls
1j 10 menit
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13h 25min
Iranian Vegetable Stew
1h 30 min