Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g unsalted butter, diced
- 150 g pitted green olives (e.g. Gordal, Manzanilla)
- water, for cooking pasta
- 120 g anchovy breadcrumbs, homemade (see tip)
- 320 g dried conchiglie pasta, dried
- fine sea salt, to taste
- ½ tsp white wine vinegar, or to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 lemon, finely grated zest only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2372.5 kJ / 567.1 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 898.5 mg
Alternatywne przepisy
One-pot Tomato and Garlic Pasta with Mussels
20min
Mushroom Stroganoff
30 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 min
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Smoky Paprika Rub
5 min
Anchovy Breadcrumbs
5 min
Sweet Pepper Nachos with Guacamole; BBQ Jackfruit Burritos
1 godz.
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 godz.
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1h 30min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25min