Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 100 g olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp barley malt extract
- 1 lemon, finely grated zest and juice
Salad
- 200 g dried green lentils
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g millet grains
- 450 g pomegranate seeds, or to taste
- 20 g fresh coriander, leaves only
- 10 g fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 Std.
Garlic and White Bean Stew
50min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 Std.
Vegetable Oat Bake
1 Std. 15 Min
Cauliflower "Couscous" Salad
10 Min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 Min
Peanut and Soba Noodle Slaw
20 Min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Quinoa Salad
35min
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35min