![Watercress and Oat Soup Watercress and Oat Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95300625-5AD1-44C8-97C5-242E0D2DB8EE/Derivates/4E8652B8-7BDD-4A6C-B807-42F23F7DEEB6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 250 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for garnish
- 1200 g water
- 60 g rolled oats
- 1 tsp fine sea salt
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) -
100
g watercress
lub 100 g Swiss chard, large stalks removed, sliced - 35 g pumpkin seeds, toasted
- 25 g sunflower seeds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Root Vegetable Gratin
1 Std.
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Vegetable and Almond Soup
45 Min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1 Std. 5 Min
Curried Rhubarb and Lentil Soup
1h 20min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Spring Vegetable Soup
35 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Cauliflower Rice Pilaf with Sweet Potato
40 min
Watercress Soup
25 Min