
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
3 gwiazdki anyżu
-
½ łyżeczki goździków
-
½ łyżeczki ziaren ziela angielskiego
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
-
10 g oliwy z oliwek
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki wraz z zalewą
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia kurczaka
-
650 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej na 2 cm kawałki
-
120 - 140 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
120 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 0,5 cm kostkę
-
150 g tortilli kukurydzianych pokrojonych w paski (1 x 4 cm) (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
203.2 kcal /
850.6 kJ
Białko
26.7 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
10.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
523.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska