![Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED4C113A-E219-4BED-B3BD-424E8B5D241C/Derivates/387132BC-B435-48EA-B0AD-6861FD55D626.jpg)
Wersje kompatybilne
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Pizza bases
- 500 g cauliflower, cut into small florets
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 egg
Pizza topping
- 1 tbsp olive oil, for brushing
- ½ pear, thinly sliced
- 100 g blue cheese, crumbled
- 150 g prosciutto, thinly sliced
- 40 g rocket leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6003.5 kJ / 1429.5 kcal
- Białko
- 88.7 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 85.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.6 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 3499.7 mg
Alternatywne przepisy
Buckwheat and almond slider buns
1 godz. 15 min
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Turmeric latte
25min
Almond tortillas
1 godz. 30 min
Cauliflower mash
25min
Nutty pancakes with stone fruit compote
1 godz.
Lamb Kibbeh
1 godz. 30 min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16 Std. 20 Min
Carrot poppy seed muffins
1 godz. 15 min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Gluten free pizza base
35min
Seed and nut bread
1 godz. 30 min