![Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90DEDDAE-1833-4058-A301-7BC4604FE274/Derivates/BE3CFA2F-71D8-4345-BA7C-0FAC59934B55.jpg)
Wersje kompatybilne
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut cream cheese topping
- 500 g coconut cream (min. 65% coconut cream) (see Tips)
- 80 g pure maple syrup
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 tbsp agar agar powder (see Tips)
Cupcakes
- coconut oil cooking spray, for greasing
- 250 g coconut sugar
- 120 g light olive oil
- 400 g gluten free self-raising flour
- 210 g water
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp gluten free baking powder
- 1 tsp apple cider vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417.1 kJ / 99.3 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 9.6 mg
Alternatywne przepisy
Dark chocolate frosting
10 Min
Glacé icing
5 Min
Buttercream icing
10 Min
Basic muffin mix
30min
Wholemeal spelt doughnuts with cacao glaze
45 min
Choc-mint milk
15min
Quinoa choc-chip biscuits
35 Min
Lemon coconut bliss balls
40min
Chocolate "feed a crowd" cake
1h
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Banana and oat mini muffins
40min
Pikelets
35 Min