Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten free sourdough starter
- 200 g buckwheat flour, plus an additional 150 g as needed
- 280 g filtered water (warm), plus an additional 210 g as needed
Gluten free sourdough bread
- olive oil spray, for greasing
- 240 g brown rice flour (see Tips)
- 180 g buckwheat flour (see Tips)
- 70 g arrowroot flour
- 40 g white chia seeds
- 1 tbsp xanthan gum
- 1 ½ tsp salt
- 2 tsp raw sugar
- 2 eggs
- 300 g warm water, plus an additional 700 g for baking
- 1 tbsp apple cider vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 678.3 kJ / 161.5 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 239.6 mg
Alternatywne przepisy
Gluten and grain free bread rolls
1h 20 min
Gluten free hot cross buns
3hod. 25min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20 min
Sesame and chia seed loaf
2h 20 min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Gluten free breakfast pizza
1h 20 min
Gluten free flour mix
10 Min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Buckwheat and almond slider buns
1h 15min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Buckwheat bread
2h 5min