Gluten free sourdough bread

Gluten free sourdough bread

4.5 11 ocen
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 192 godz. 20 min
15 slices

Składniki

Gluten free sourdough starter
  • buckwheat flour plus an additional 150 g as needed
    200 g
  • filtered water (warm), plus an additional 210 g as needed
    280 g
Gluten free sourdough bread
  • olive oil spray for greasing
  • brown rice flour (see Tips)
    240 g
  • buckwheat flour (see Tips)
    180 g
  • arrowroot flour
    70 g
  • white chia seeds
    40 g
  • xanthan gum
    1 tbsp
  • salt
    1 ½ tsp
  • raw sugar
    2 tsp
  • eggs
    2
  • warm water plus an additional 700 g for baking
    300 g
  • apple cider vinegar
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 161.5 kcal / 678.3 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 25.6 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 239.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...