Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g couscous
- water, boiling, according to packet instructions
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g red onion, quartered
- 120 g carrots, cut in pieces
-
25
g raisins
lub 25 g sultanas - 25 g unroasted cashew nuts, unsalted
- 1 tin cooked chickpeas, 1 x 400 g tin (drained weight approx. 240 g)
- 1 Tbsp curry powder, or to taste
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 976 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Chick Pea Curry
35 Min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Warm Mediterranean Couscous Salad
30min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
1h 15 min
White Bean Salad
5 min
Slow-cooked Chickpea Stew
4 Std. 15 Min
Sweet Potato Curry
30min