Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g couscous
- water, boiling, according to packet instructions
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g red onion, quartered
- 120 g carrots, cut in pieces
-
25
g raisins
lub 25 g sultanas - 25 g unroasted cashew nuts, unsalted
- 1 tin cooked chickpeas, 1 x 400 g tin (drained weight approx. 240 g)
- 1 Tbsp curry powder, or to taste
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 976 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warm Mediterranean Couscous Salad
30 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 Min
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 Min
Balsamic Spelt Salad
20 Min
Pasta with Squash and Chickpeas
30 Min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
White Bean Salad
5min