Urządzenia i Akcesoria
Sumac and Tahini Houmous
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin, see tip)240 g
-
tahini (see tip)40 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling60 g
-
lemon finely grated zest only and 30 g juice1
-
sumac plus extra for sprinkling3 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
vegetable crudités (e.g. carrots, celery, peppers), for serving400 - 500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
268 mg
Białko
7 g
Kalorie
1436 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut Dhal
20 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Horseradish and Chickpea Dip
10 min
Pomegranate and Mint Marinade
5 min
Pea and Mint Soup
20 min
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Basil Pesto
10 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min
Best Basic Houmous
5 min