Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g red split lentils
- 500 g water
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 400 g aubergines
- 50 g olive oil
- 200 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 pepper, green or red, cut in pieces (approx. 150 g)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 120 g red wine
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 500 g milk
- 40 g plain flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1917 kJ / 458 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13h 25 min.
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1 Std. 5 Min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min