Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp olive oil
- 50 g red onion, halved
- 180 g chicken breast, diced (3 cm)
- ¼ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cinnamon
- ¼ - ½ tsp ground cayenne pepper, to taste
- ½ courgette, sliced (1 cm)
- 1 tomato, roughly chopped
- 25 g dried apricots, halved (opcjonalnie)
- 50 g couscous
- 200 g chicken stock
- 1 carrot, sliced (1 cm)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2580 kJ / 612 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
1h 10 min
Prawn Xacuti
1h 20 min
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20 min
Lamb Stew
50 min
Turkey Crumble
1h 10 min
Chicken and Vegetable Soup
1h 30min
Curried Prawns with Rice
1h
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40 min
Moroccan Lamb with Couscous
50 min
Chicken Korma
40 min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 min