Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 400 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 20 g cornflour
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 350 g red peppers, cut in strips (1 cm)
- 350 g yellow peppers, cut in strips (1 cm)
- 250 g dry white wine
- 2 tsp smoked paprika
- 2 dried bay leaves
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1000 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (2 cm)
- 200 g pitted black olives
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 5 g fresh parsley leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1236 kJ / 295 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30min
Chicken Étouffée
45min
Tomato and Basil Chicken Stew
35min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1h
Greek Style Pork Stew
30min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Pork Chops with Orange
2 Std. 25 Min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40min
Chicken Cacciatore
50min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Moroccan Beef Stew with Couscous
40min