![Basque Chicken Basque Chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D666242-4688-44CC-8390-732B70773A54/Derivates/BFEBCB32-1665-41B7-90FC-5F58E572478F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 400 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 20 g cornflour
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 350 g red peppers, cut in strips (1 cm)
- 350 g yellow peppers, cut in strips (1 cm)
- 250 g dry white wine
- 2 tsp smoked paprika
- 2 dried bay leaves
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1000 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (2 cm)
- 200 g pitted black olives
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 5 g fresh parsley leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1236 kJ / 295 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40 Min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 Min
Tomato and Basil Chicken Stew
35 Min
Beef in Stout
1h 40min
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Chicken Provencale
1 Std.
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 Min
Chicken Tagine
25 Min
Turkey Crumble
1h 10min
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20min
Coronation Chicken
30 Min
Chicken Étouffée
45 Min