Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 400 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 20 g cornflour
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 350 g red peppers, cut in strips (1 cm)
- 350 g yellow peppers, cut in strips (1 cm)
- 250 g dry white wine
- 2 tsp smoked paprika
- 2 dried bay leaves
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1000 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (2 cm)
- 200 g pitted black olives
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 5 g fresh parsley leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1236 kJ / 295 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
Alternatywne przepisy
Greek Style Pork Stew
30min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30min
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
1h 10min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45min
Beef Stroganoff
1h
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20min
Chicken Tagine
25min
Chicken Étouffée
45min
Veracruz Fish
30min
Tomato and Basil Chicken Stew
35 min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45min
Pork with Spinach Lentils
20 Min