![Grated Carrot Salad (TM5) Grated Carrot Salad (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a4ac7b0-5a49-447c-baf6-4bb769751323/Derivates/5197f538-bea3-4c8d-ac70-be7f3d005170.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g carrots, peeled (approx. 4 carrots)
- 25 g shallot, halved
- 5 g fresh parsley, cut in pieces
-
40
g sunflower oil
lub extra virgin olive oil - 25 g vinegar (e.g. cider, red wine)
- 20 g lemon juice
- 10 g Dijon mustard
- 3 pinches fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.6 kJ / 158.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 243.4 mg
Alternatywne przepisy
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 Min
Coronation Chicken Sandwich Filling
45 Min
Blueberry and Balsamic Dressing
5 min
Patatas Bravas with Aioli
1h 15min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45 Min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2h 20 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Crab Briks
35 Min
Goat's Cheese Eggs with Watercress and Beetroot
30 Min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45 Min
Middle Eastern Brunch
1 godz. 20 min
Vegan Gingerbread Trifle with Cherries
20 Min