Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g carrots, peeled (approx. 4 carrots)
- 25 g shallot, halved
- 5 g fresh parsley, cut in pieces
-
40
g sunflower oil
lub extra virgin olive oil - 25 g vinegar (e.g. cider, red wine)
- 20 g lemon juice
- 10 g Dijon mustard
- 3 pinches fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.6 kJ / 158.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 243.4 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Apple Salad
5 Min
Summer Coleslaw
15 Min
Dairy-free Cashew Nut Spread
12 Std. 10 Min
Sweet Pepper Nachos with Guacamole; BBQ Jackfruit Burritos
1 Std.
Easy and Quick Vegetable Pickles
Keine Bewertungen
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Courgetti Carbonara
40min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1 Std. 15 Min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1 Std. 25 Min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 Std. 30 Min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1 Std. 15 Min
Best Basic Houmous
5 Min