Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for frying
- 6 raw sausages, (approx. 600 g)
- 80 g onions, quartered
- 120 g carrots, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 250 g dried Puy lentils
- 650 g water
- 1 clove
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 2 - 3 sprigs fresh rosemary, leaves only, to taste
- 1 dried bay leaf
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- mustard, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
Alternatywne przepisy
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Kedgeree
45min
Carrot and Swede Mash
20 min
Asparagus Risotto
45min
Ratatouille
40min
Garlic and White Bean Stew
50min
Chicken chorizo and chickpea stew
40min
One-pot Moussaka
30min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min
Pork with Spinach Lentils
20 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min